WORKSHOP 'DJEMBE voor beginners'

Wat is een Djembé?  

De djembé is een vaastrommel die voornamelijk afkomstig is uit West-Afrika: Mail, Guinee, Senegal, Ivoorkust etc…..

Omdat djembés een geluid kunnen produceren dat kilometers verderop nog te horen is, werd deze trommel traditioneel gebruikt om snel met andere dorpen te kunnen communiceren.

De traditionele djembé wordt met de hand gemaakt. Een boomstam wordt uitgehold en bespannen met een geitenvel. Dit vel wordt via een touw-bespanning op de djembé bevestigd.

De djembé kan zittend en staand worden bespeeld. Als de speler zit, dan houdt hij/zij de djembé tussen de benen; de onderkant staat op de grond. De djembé wordt dan iets naar voren gekanteld en met de knieën vastgehouden. Hierdoor is de onderkant van de trommel open waardoor het geluid kan vrijkomen. Wordt de djembé staand bespeeld, dan hangt de djembé aan een koord die over de schouder van de speler rust. Soms wordt de djembé ook bespeeld terwijl deze op een speciale standaard is bevestigd.

De speler kan verschillende klankkleuren bereiken door beide handen te gebruiken en zowel met de vingers als met de vlakke hand te spelen.

Indien u nu al geïnteresseerd bent en u wilt nu al beginnen met het bespelen van de Djembé, dan kunt u bij ons nu al een Djembé bestellen. Klik HIER om doorverwezen te worden naar onze webshop.WORKSHOP ‘DJEMBÉ voor BEGINNERS’

 

Wat leer je?

Je leert tijdens deze workshop de basis slagen: bas, tone en slap te gebruiken. Hiermee leer je ritmes te slaan, waarmee je op eenvoudige wijze met muziek kan meespelen.

 

Uit hoeveel lessen bestaat de workshop?

De workshop bestaat uit 2 lessen van 60 minuten. Deze lessen vinden plaats, één keer per week, 2 weken achter elkaar. 

 

Wanneer en Waar?

binnenkort NIEUWE STARTDATA !!!!!


Wanneer betalen?

Omdat wij de Djembés bij aanschaf vooruit moeten financieren vragen wij een vooruitbetaling van 75% bij aanschaf van een nieuwe Djembé. Alle overige mogelijkheden vragen wij een aanbetaling van 50%. Dit bedrag kunt u per bank overmaken. Het restant dient u tijdens de eerste les vóór aanvang van de les te voldoen of per bankoverschrijving. U krijgt dan een bewijs van betaling mee.

 

Wanneer kan ik me inschrijven?

U kan zich NU al inschrijven met beneden staande inschrijfformulier. Op volgorde van inschrijving wordt uw plaats bepaald. Daar wij de Djembés moeten bestellen dient u zich tijdig in te schrijven. Zodra wij de aanbetaling ontvangen hebben plaatsen wij direct de bestelling. 


Wat is de uiterste Inschrijfdatum?

Indien u een 'Djembé' wenst te huren dan kunt u zich uiterlijk tot 7 dagen vóór de startdatum inschrijven, daar wij de Djembés moeten reserveren. Hebt u een eigen Djembé dan kunt u zich nog het weekend vóór de startdatum inschrijven. 

Hebt u nog vragen of opmerkingen dan kunt u dat op het inschrijfformulier vermelden.

Inschrijfformulier 'DJEMBÉ WORKSHOP voor Beginners'